Mi lesz a létszámkorláttal?

2019-01-26 20:05:18, Szerző: Bartha Álmos (Álmos)

Hányan is lehet akkor játszani hétfőnként? A Bajnokságba pontlevonás nélkül kerül be az eredmény, az aznapi forduló eredményéhez viszont levonjuk a pontot.

Az őszi szezonban kísérleti jelleggel nem volt létszámkorlát, így akárhányan lehettek egy csapatban. 

A teszt időszaknak vége, az eredmények egyrészről pozitívak, sokan éltek a lehetőséggel és sok új emberhez jutott el a QuizNight, ami akármilyen önzően is hangzik, célunk. ami jó. Nem kellett senkinek azt mondani, hogy bocs, Te már nem férsz be a csapatba, majd jövő héten talán. Jó az is, hogy nem lehet egyértelmű pozitív korrelációs kapcsolatot kimutatni a győztesek és a csapatok létszáma között (gyk.: nem mindig az a csapat nyert, amelyikben többen voltak), de több olyan eset volt, amikor a korábbi pont levonós rendszerben más csapat nyert volna. 

Ez utóbbi az, ami miatt nem töröljük el a létszámkorlátozást teljes mértékben. Régóta keresünk egy olyan megoldást, ami könnyen betartatható, követhető, a fent részletezett pozitívumok megmaradnak, de azok a csapatok sem szenvednek hátrányt, akik kevesebben akarnak/tudnak játszani

A 12. fordulótól kezdve ez lesz a szabály:

  • nincs létszámkorlát, a játékban akárhányan részt vehettek, a bajnokságba a pontszámokat korrigálás nélkül töltjük fel.
  • nincs létszámkorlát, de a forduló győztesét a korábbi pontlevonós módszerrel számoljuk: a hetedik főért már mínusz 1 pont van, a nyolcadikért -2, és így tovább. Kivételt ez alól a 16 év alatti játékosok jelentenek. Pontegyezés és ponton belüli eredmény esetén továbbra is szétcsapás van.
A szabály betartásában ti is tudtok segíteni: az eredményhirdetésnél kérünk mindenkit, hogy az esetleges korrigált létszámot mondja be, illetve figyeljétek a többi csapatot, hogy hányan vannak.