Skibidi life

2019-03-21 14:53:52, Szerző: Jatekos2 (Jatekos2)

Elemzés a 19. Fordulóról játékosszemmel.

Ezúttal egy (bizonyos szempontból) parádés villámkérdés körrel, könnyű kapcsolattal és komp oszttal készültek nekünk hétfő estére. Azt is megtudtuk, lehet antarktiszi weboldalt regisztrálni, és megint eljött hozzánk Palvin Barbi is.  

Az alábbi írás nem tükrözi a quiznight.hu csapatának véleményét sem a kvízről, sem a kérdésekről, sem általában a világ dolgairól.

komp

Rutinkérdés?

Egy klasszikus rutinfeladatnak tűnő kérdéssel indult a kvíz, mert hát mi másért kérdeznék, hogy Budapestnek vagy az összes magyarországi nagyvárosnak van több lakosa, mert hogy a helyes válasz… És itt jött a baj. Két okból tehették fel, azért mert érdekes, hogy Budapestnek több lakosa van, vagy azért, mert mindenki ezt hiszi már, és igazából a többi nagyvárosnak együtt van több lakosa. Végül kiderült, hogy majdnem ugyanannyi, vagyis minden okoskodás dugába dőlt, de voltak, akik pontot kaptak érte.

Alulás

Szerencsére ennyi mérlegelést nem igényelt a többi bevezető kérdés, kapor, Sir McCartney, Sir Ringo, Ramadan és Spongyabob úgy sorjáztak elő a tudatokból, hogy öröm volt nézni. Csak hogy aztán a szokásos képrejtvény-bunkósbottal vágjanak fejbe mindannyiunkat. A komp oszt azért kicsit durva volt, de nem dolgoztatott meg annyira, mint a pál(-l)leodiη és a felül és (alul miért pont ás?).

felules

Kviddicsgyűrű

A Kapcsolatkör a legutóbbi kvízhez hasonlóan nem volt túl nehéz, hamar rá lehetett jönni, hogy gyűrű a kapcsolat, és innentől gyerekjáték volt az egész. Dennis Rodman valószínűleg nem gondolta volna, hogy egy napon gyűrűsféregként fog kapcsolódni a gyűrűhöz és nem pedig egy kapaszkodós zsákolással.

Nem volt egészen világos, hogy J.K. Rowling mégis miért mintázott volna egy kviddicsbírót a Kézilabda Szövetség elnökéről, de rögtön érthetőbb, ha tudjuk, hogy nyilván korábban bíró volt. Persze, mugliként egy kviddicsmeccsen azért nehezebb dolga lett volna, mint a kézilabdapályán. Egyébként egy betű különbséggel ugyanaz a nevük, és Hassan Moustafa pont abban az évben lett elnök, amikor a könyv megjelent. Persze az is lehet, hogy ez színtiszta véletlen.

hasszan

Tokay.aq

Nincs túl sok oldal, amit az Antarktisz domainjével, a .aq-val regisztráltak, de aki kalandozni szeretne ezen a különleges kontinensen, annak itt van egy: https://www.ats.aq/. Az első forduló zárásaként pedig egy olyan kérdést kaptunk, ami alkalmas volt nemzeti büszkeségünk növelésére, hiszen mi más lenne a világ legdrágább bora, mint egy Tokaji Aszú Esszencia. Félek azonban, hogy le kell hűtenem a kedélyeket, mert például ebben a 2018-as Independent cikkben Tokajiról még említés sem esik, de a 11 millió forint sokszorosáért elkelt borokról annál inkább. Ez az aszú esszencia talán a kereskedelmi forgalomba került borok között a legdrágább, de ez simán lehet csak szimpla marketingfogás. (Ettől amúgy még menő, főleg, ha a Tokaji Borvidék sikeresnek nem nevezhető közelmúltbeli évtizedeire gondolunk.) 

Party time

Tagadhatatlan, hogy a Villámkérdések ezúttal buliszempontból a kvíz fénypontjai voltak, mert nagyon érdekes (?) összeállítást kaptunk különböző nemzetiségű zenekarok számaiból. Nem jöttem rá, hogy mi köti össze ezeket, hacsak nem a fura klipek, de nem is ez volt a lényeg, mert ritkán szokott ilyen jó hangulatú tíz perc összejönni hétfő esténként. A villámkérdések mostani trendjének megfelelően szerencsére ezúttal sem szerzett minden második csapat 10 pontot az első tíz kérdésből, sőt. Voltak kifejezetten becsapósak, nem valószínű, hogy sokan gondolták például, hogy a Rednex svéd vagy a Gogol Bordello nem szláv. És persze Skibidi. Amúgy tudja valaki, mi most a legnézetteb Youtube-videó? Annyit segítek, hogy Puerto Rico.

psy

Irish coffey

A Listában a top 5 aktív katonai személlyel rendelkező ország meglehetősen papírforma volt, csakúgy mint az, hogy a Coffey whiskynek semmi köze a kávéhoz. Nem igazán tudom, hogy milyen nyelven mondják a kávét coffeynak (skótul?), így a lepárlón kívül a többi válasz elég valószínűtlen (és khm fantáziátlan) volt. Kicsit nehezebb volt Jónyer István sportját kitalálni, de azért nem igazán volt sok más választás a híres kiflipörgetésre, mint a pingpong. Adynál nehezebb dolgunk volt, mert valljuk be, hogy a kóró is ugyanúgy elfért volna a Magyar ugaron című versben, mint a dudva, a muhar és a giz-gaz. Sőt, utóbbi kicsit kilógott.

tyuk

Alien vs. elephant seal

Szerencsére megint volt palvinbarbi, aki ezúttal bedolgozta magát a plusz10-be is a Victoria’s Secret mellett, de ez még hagyján. A legnagyobb szárazföldön is előforduló ragadozó bizony az elefántfóka, nem a rozmár, nem a bálna és nem is a T-rex. Ez van. Ehhez képest már az utolsó két kérdés, hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, és hogy Churchill melyik országot tartotta talányosnak a II. világháború elején, sétagalopp volt. Termeltek is szépen a csapatok, 53 pont is született, és az 50 körüli pontszám is kifejezetten gyakori volt.